Ljekovita svojstva Aloe Vere

Aloe Vera je ljekovita biljka koja se koristi u širokom rasponu zdravstvenih problema. Jedna od najvećih „moći“ ove biljke je obnavljajući učinak na kožu, tako se kozmetički pripravci na bazi Aloe Vere, ali i svježi gel ove biljke koriste za razne neželjene pojave na koži, od opeklina za čije ublažavanje su mnoge studije dokazale učinkovitost Aloe Vere, preko oštećenja kože uslijed izlaganja radijaciji pacijenata oboljelih od raka do običnih akni ali i strija. Čak se mogu pronaći tvrdnje kako izbjeljuje madeže. Također, pomaže kod blažih oblika ekcema.

Postoje saznanja kako je Aloe Vera imala važnu ulogu u ozdravljenju pacijanata sa rakom i drugih degenerativnih bolesti. Potvrde njene ljekovitosti možemo pronaći u knjizi „Od raka se može ozdraviti“ koju je napisao otac Romano Zago. On u knjizi navodi kako je došao do recepta kojim je liječio pacijente te o primjerima izlječenja. U knjizi nalazimo i veliki broj svjedočanstava o utjecaju Aloe Vere na ljudski organizam. Osim ovoga, navodi se i originalni recept oca Romana koji je pomogao velikom broju ljudi.

aloe-vera-ljekovitostZa probleme sa zglobovima je vrlo učinkovit proizvod koji Aloe Veru kombinira sa MSM (Metil-sulfonil-metanom) koji blagotvorno djeluje na prestanak boli. Jedna od glavnih uloga Aloe vere u ovome spoju je njena mogućnost prijenosa tvari po cijelom organizmu i poboljšavanju cirkulacije.

Oralnom konzumiranju gela se pripisuju svojstva čišćenja organizma od toksina, koristi se za zaustavljanje krvarenja iz rana, te bolova u mišićima, također djeluje unutar usne šupljine,može nas osloboditi problema sa aftama, te njeguje zube.

Postoje kure koje napitkom Aloe Vere koje pomažu kod dijabetisa.

Aloe Vera gel djeluje na puno različitih načina. Potiče probavu, regulira količinu bakterija u probavnom sustavu, smanjuje ili potpuno uništava gljivice, čisti od naslaga crijevne resice te time poboljšava apsorpciju tvari potrebnih organizmu koje unosimo hranom.

Detoksikacijske sposobnosti Aloe Vere pomažu i u čišćenju jetre te dolasku do optimalnog rada ovoga organa važnog u izbacivanju toksina i čišćenju organizma.

Aloe Vera ublažava simptome astme i alergija. Ublažava upale i djeluje na bakterije koje su otporne na antibiotike. Njeno antibakterijsko djelovanje stoga također pomaže ili u potpunosti otklanja veliki broj bakterijskih infekcija.

Izuzetno dobro vlaži kožu budući da prodire u dublje slojeve kože, njeno djelovanje za razliku od većine preparata za hidratiziranje nije samo površinsko. Pomaže zacjeljivanje rana od suhe i ispucale kože te kožu dovodi u optimalno stanje.

Postoje preparati namjenjeni kapanju u oči koji pomažu kod konjuktivitisa a koriste se i za ostala očna oboljenja.

Malo je poznato za istraživanje koje je na području Afrike obavljeno do 2002. godine. ljekvita-svojstva-aloe-veraNaime, Aloe Vera je korištena za liječenje parazitom izazvane bolesti Scabiesa, svraba ili šuge koja je vladala u tom dijelu Afrike u to vrijeme, primjena je bila vrlo jednostavna, gel iz biljke se stavljao izravno na mjesta na koži pogođena bolešću.  No trebalo je proći dosta godina kako bi istraživanje bilo objavljeno budući da su se proizvođači patentiranog proizvoda protiv Scabiesa, lijeka na bazi benzoata odlučili pravnim putem zabraniti izlazak istraživanja u javnost. Ipak, 2009. godine studija je ipak objavljena. Zaključak je da su svi koji su tretirani gelom Aloe Vere ozdravili u potpunosti.

Još za jednu važnu svrhu je Aloe Vera vrlo učinkovita i korisna i to za nešto što nam je svima potrebno. Kada izgorimo na suncu, najbolje je njegovati kožu gelom Aloe Vere, ali ne samo to, pomoći koži da se oporavi poslije plaže,sunca i soli možemo Aloe Verom ili preparatima koji ju sadrže.

Napisano u kategoriji Aloe Vera sa tagom .

Odgovori